(068) 001-00-02 (098) 042-39-34 (093) 749-62-34
  • Ваш список
    “Список сравнения” пуст
(068) 001-00-02 (098) 042-39-34 (093) 749-62-34
Пн-Пт 10:00-18:00
Наша мережа магазинів

ЯК ОБРАТИ М'ЯСОРУБКУ?

Сучасні м’ясорубки значно відрізняються від тих незручних та важких приладів, до яких ми звикли з дитинства. Сьогодні такий пристрій здатен за кілька хвилин подрібнити цілий шматок м’яса або риби на фарш, при цьому не вимагаючи від користувача значних витрат зусиль та часу. Тому не дивно, що все більше господарок цікавляться питанням про те, де можна купити сучасну ефективну та надійну м’ясорубку. Огляд і аналіз пропозицій ринку допоможе покупцям зорієнтуватися у багатоманітності видів та моделей пристроїв для обробки м’яса. За допомогою такої інформації ви зможете обрати та вигідно купити м’ясорубку, яка стане відмінним помічником на кухні та буде успішно вирішувати поставлені завдання.

Варто відразу зазначити, що в цій статті йдеться про електричні м’ясорубки. Це виправдано тим, що саме електричне обладнання сьогодні найбільш актуальне, оскільки його використання значно економить час та зусилля. До того ж, у випадку з механічною м’ясорубкою, більшість рекомендацій щодо вибору зводяться до порад стосовно якості матеріалу, з якого виготовлений пристрій. А от вибір електричних приборів набагато складніший.

 

Види електричних м’ясорубок. Функціональність класичної м’ясорубки повністю задовольнить тих користувачів, які мають намір подрібнювати лише м’ясо та рибу. Більше опцій має універсальна м’ясорубка, за допомогою якої можна приготувати не тільки фарш, але й використовувати її як соковижималку та овочерізку завдяки спеціальним насадкам. До третього виду можна віднести кухонні комбайни. Таке кухонне обладнання поєднує в собі функції м’ясорубки, соковижималки, міксера, блендера, морозивниці та електротерки. При цьому такий багатофункціональний комбайн не завжди може швидко та якісно подрібнити м’ясо на фарш, оскільки часто йому не вистачає потужності. Ще один недолік комбайна в порівнянні з електричними м’ясорубками – його громіздкість, через яку в більшості випадків доводиться зберігати пристрій розібраним та витрачати час на його збірку перед кожним використанням.

Потужність та продуктивність. Електрична м’ясорубка з низькою потужністю може виявитися поганим помічником у приготуванні м’ясних страв, тому при виборі такого обладнання в першу чергу варто звернути увару на показник потужності, який в ідеалі має бути не менше 1000 Вт. Від потужності зазвичай залежить і продуктивність, тобто показник, який дорівнює кількості м’яса, яку пристрій здатен переробити за хвилину. Проте може бути так, що м’ясорубки з різною потужністю мають однаковий показник продуктивності. Це можливо, якщо, наприклад, в агрегат на 800 Вт покласти вдвічі менші шматки м’яса, ніж в пристрій з потужністю 1600 Вт.

Ergo EMG-2052

Матеріали та якість деталей. Одним з найважливіших критеріїв вибору є якість матеріалу, з якого виготовлені деталі м’ясорубки. Найкращим матеріалом для деталей конструкції вважається нержавіюча сталь. Сам корпус м’ясорубки може бути як металічний, так і пластиковий, а от насадки обов’язково повинні бути виготовлені з металу (сталі). Деякі види пристроїв можуть бути укомплектовані як сталевими насадками для переробки м’яса та риби, так і пластиковими – для виготовлення соків та страв з фруктів і ягід.

Наявність додаткових насадок. Більшість сучасних моделей електричних м’ясорубок комплектують різноманітними додатковими насадками:

  • спеціальна насадка “кеббе” - для отримання порожніх трубочок всередині для фарширування (користується популярністю у клієнтів завдяки наочності процесу). Сьогодні “кеббе” комплектуються майже всі м’ясорубки;
  • насадка для ковбаси - допомагає швидко і легко приготувати домашню ковбасу. Процес дуже простий для користувача: натуральна оболонка прикріплюється на насадку і вмикається м’ясорубка, яка завантажується фаршем. Далі треба лише приглядати за процесом;
  • насадка для соку - працює як соковижималка;
  • шатківниці, овочерізки і терки. Ці насадки мають вид барабанів з різними отворами. В залежності від форми та розміру отвору, можна отримувати різну фракцію сировини. Завдяки швидкості, м’ясорубка з овочерізкою може скласти конкуренцію кухонному комбайну;
  • насадка для отримання печива - дозволяє робити ковбаски з тіста різної форми, які потім розрізають і випікають;
  • дискові насадки для макаронів - за їх допомогою легко виготовляти макарони, локшину і навіть спагетті;
  • форма для котлет - за її допомогою можна формувати котлети однакової і правильної форми.

Чи потрібні вам всі ці додаткові опції і функції - вирішувати тільки вам. Більшість користувачів зауважують, що користуються електром’ясорубкою тільки для перекручування м’яса, а насадки навіть не виймають з коробки.

 

Принцип блокування мотора при перевантаженнях. Найважливіша частина електром’ясорубки - це двигун, тому дуже важливо берегти його від пошкоджень. Головний ворог двигуна - це перевантаження, яке можна уникнути шляхом роз’єднання редуктора і шнека. Існує три різних механізми роз’єднання:

  • використання у з’єднувальному механізмі пластмасових шестерень, які стираються при наднормових навантаженнях. У такому випадку має бути можливість швидко їх замінити на нові, які повинні входити в комплект;
  • застосування муфти-вимикача, яка буде розривати з’єднання і дозволить мотору працювати самостійно. В таких електричних м’ясорубках використовують залізні шестерні;
  • використання теплоелементу, який, при нагріванні до певної температури, розмикає шестерні і звільняє двигун.

Лоток для завантаження м’яса. Краще всього обирати моделі з металевим лотком. Він буде міцніший за пластикові аналоги і прослужить набагато довше. Також метал менш вибагливий у догляді - такий лоток навіть можна мити в посудомийній машині. І остання причина - пластик може міняти колір при контакті з деякими продуктами.

Реверс. Реверс є дуже важливою функцією для м’ясорубок, а особливо для менш потужних моделей. Він дозволяє крутитись лезам у зворотному напрямку, завдяки чому можна легко витягнути намотані жили. У моделях без реверсу ця проблема буде критичною, і, щоб її вирішити, доведеться розбирати прилад.

м'ясорубка Mystery MGM 1650

Габарити і вага. Цей параметр слід врахувати після того, як ви остаточно вирішите, де буде зберігатись ваша майбутня м’ясорубка. Якщо вона буде стояти на робочому місці і не буде необхідності щоразу її ховати, то слід обрати модель з більшою вагою (це гарантує, що більшість запчастин виготовлено з міцного металу). Легші моделі підійдуть у випадку зберігання електром’ясорубки у шафі.

Рекомендації щодо вибору моделі. Звертайте увагу на марку і намагайтеся обрати м’ясорубку того виробника, який добре зарекомендував себе на ринку. В цьому вам можуть допомогти відгуки користувачів. Останнім часом найбільше позитивних відгуків отримують м'ясорубки Zelmer, тому в першу чергу варто звернути увагу на них. Дізнайтесь, з яких матеріалів виготовлений корпус, насадки та додаткові деталі обраної моделі м’ясорубки, поцікавтесь її вагою – від цього часто залежить стійкість приладу під час роботи. Зверніть увагу на те, де розташований вихідний отвір: він має дути розміщений достатньо високо для того, щоб можливо було встановити під ним посуд зручної для вас висоти (глибини). Довжина кабелю живлення має бути достатньою для того, щоб ви змогли розташувати м’ясорубку на робочому столі в кухні та підключити її до електромережі.

Сподіваємось, що за допомогою наших порад ви зможете обрати м’ясорубку, функціональність якої вас задовольнить. Бажаємо приємного вибору!

Залишити відгук
Поставте оцінку
Ваша відповідь
Ваш коментар буде опублікований після модерації адміністратором
Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того, що б додати товар в список бажань, що Вам потрібно
Наша мережа магазинів