(068) 001-00-02 (098) 042-39-34 (093) 749-62-34
  • Ваш список
    “Список сравнения” пуст
(068) 001-00-02 (098) 042-39-34 (093) 749-62-34
Пн-Пт 10:00-18:00
Наша мережа магазинів

ЯК ВИБРАТИ БЛЕНДЕР?

Блендер - це техніка, без якої неможливо уявити сучасну кухню. За його допомогою можна легко приготувати коктейль, подрібнити м'ясо на фарш і виконати багато інших задач. Хоча деякі з його функцій може виконати кухонний комбайн, блендер зручніший в роботі і має менші габарити.

Види блендерів

Стаціонарний блендер: має вигляд підставки з кнопками із установленою на неї чашкою. Такі моделі найкраще підійдуть для розколювання льоду, приготування коктейлів та збивання білків. Стаціонарні моделі дуже зручні завдяки тому, що їх не потрібно тримати в руках при роботі. Блендери такого виду є найбільш доступними, а також їх легко мити - для цього у більшості моделей є функція самоочищення. Вибираючи такий блендер, варто звернути увагу на матеріал чашки: скло не темніє і не вбирає запахи, але легко б'ється; пластикові підставки легкі і практичні, вони коштують дешевше, але пластик може темніти і мати запах, а також деформуватись при роботі з гарячим. Зверніть увагу на об'єм чаші: на ринку можна зустріти чаші від 400 мл до 2 літрів. Важливою характеристикою є потужність цього приладу: для більшості користувачів підійдуть моделі потужністю від 300 до 600 Вт.

Занурювальний блендер: має видовжену форму і пластиковий або металічний корпус. З ним легко працювати, просто опустивши його в потрібну ємність. Недоліком є те, що його доводиться тримати в руках, а значить - буде непросто обходитися з великою кількістю продуктів. Основними характеристиками є: матеріал корпусу (пластик або метал), потужність (а значить - швидкість подрібнення) і кількість швидкостей роботи. Варто відзначити, що деякі моделі комплектують кількома різновидами насадок, але пам'ятайте - як показує практика, більшість з них так і залишаються в коробці.

Розглядаючи питання насадок, варто відзначити, що блендер - це прилад, який подрібнює продукти ножами. Вони здатні створити пюре з фруктів або овочей за декілька секунд. Але сьогодні можна зустріти і багато різних змінних насадок, серед яких:

  • вінчик. Завдяки такій насадці блендер повністю заміняє міксер;
  • подрібнювач. Має вигляд чаші з лезами всередині. Відмінно підходить для нарізки овочів або приготування м'ясного фаршу;
  • насос для вакууму. За допомогою такої насадки з контейнерів забирається повітря, що дозволяє зберігати продукти довше.

Технічні характеристики блендерів

Навідміну від бюджетних версій, дорогі моделі мають декілька швидкостей (до 24), але вони споживають більше електроенергії. Деякі блендери обладнано спеціальною функцією "пульс", яка періодично зупиняє процес подрібнення, що дуже зручно для контролю готовності. "Турборежим" дозволяє миттєво перейти на максимальні оберти, а наявність самоочищення помітно спростить мийку такого кухонного обладнання.

У догляді блендери невибагливі. Їх можна мити у звичайній проточній воді, а більшість моделей можна вичищати у посудомийних машинах. Але треба ретельно витерти і просушити його перед черговим включенням.

Рецепти страв, які можна приготувати з блендером

Грибний суп-пюре.

Інгредієнти: 0,5 кг печериць, одна цибулина, один картоплина, літр бульйону курячого, три жовтки, 200 мл вершків, 2 ст. ложки звичайного борошна, 3 ложки дрібно перетертого сиру, масло вершкове і сіль.

Гриби помити, висушити і нарізати, відкласти невелику частину. Дрібно нарізану цибулю підсмажити на вершковому маслі і додати основну частину грибів. Тушити гриби з цибулею близько 10 хвилин, після чого насипати в сковороду борошно, ретельно перемішати, щоб розбити всі грудки; далі виливаємо в сковороду бульйон і варимо 40 хвилин. Після перших 20 хвилин додаємо попередньо нарізану картоплю.

Далі всю масу потрібно процідити, а потім все, що залишилось, збити блендером і додати до процідженого. Жовтки збити разом з вершками, після чого повільно додати в суп. Далі додаємо відкладені спочатку гриби і сир, прогріваємо все до 80 градусів. Подавати суп із зеленню.

Ягідний десерт.

Інгредієнти: 150 грам простого морозива, по 100 мл молока і йогурту, 200 грам ягід.

Всі інгредієнти, крім морозива, збити блендером. Морозиво кладемо в посудину і поливаємо збитою сумішшю.

Соус для спагеті.

Інгредієнти: 0,5 кг свіжих помідорів, 2 зубчики часнику, одна цибулина, 400 г м'ясного фаршу, по столовій ложці вершкового і рослинного масла, по одній чайній ложці солі, цукру, лимонного соку і гірчиці.

Фарш і нарізану цибулю обсмажуємо 10-15 хвилин на рослинній олії (на малому вогні із закритою кришкою). Помідори подрібнюємо блендером до однорідного стану. Додаємо нарізаний часник, вершкове масло (перед цим розтопити), цукор, сіль, гірчицю, лимонний сік і перемішуємо 30 секунд. Безпосередньо перед подачею додати гарячий фарш і перемішати. Bon Appétit!

Залишити відгук
Поставте оцінку
Ваша відповідь
Ваш коментар буде опублікований після модерації адміністратором
Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того, що б додати товар в список бажань, що Вам потрібно
Наша мережа магазинів